Social

#barack obama #sua #soldati #afganistan #strategie #pakistan #al-quaeda

Obama trimite inca 4.000 de soldati in Afganistan

Noua strategia SUA impotriva terorismului in Afganistan si Pakistan are ca element principla trimiterea a 4.000 de soldati in Afganistan si a unor experti civili pentru distrugerea ascunzatoarelor liderilor al-Quaeda .

Presedintele Barack Obama va anunta astazi noua strategie SUA privind Afganistanul si Pakistanul, conform unui oficial american. Obama va cere Congresului triplarea ajutorului acordat Pakistanului, pana la 1,5 miliarde de dolari pentru urmatorii cinci ani.

Decizia de a trimite inca 4.000 de militari, vine dupa ce presedintele american a anuntat ca 17.000 de trupe vor pregati armata si politia afgana.

"Conducerea centrala a al-Qaeda a fost mutata din Kandahar, Afganistan, undeva in Pakistan. Iar acolo se planuieste impotriva Statelor Unite. Lucreaza cu prietenii si partenerii lor, talibanii, impotriva intereselor americane" a spus un oficial american la CNN, citat de Cotidianul.

Scopul noii strategii americane este distrugerea "sanctuarelor" teroristilor din cele doua tari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea