Social

#obama #mediul #salvare #compromisuri #proiect

Obama trebuie sa faca compromisuri pentru a salva mediul

Presedintele American ales, Barack Obama, va fi nevoit sa faca anumite compromisuri pentru a-si impune politica sa in privinta mediului.

Oficialul american doreste sa impuna un program sever desinat sa reduca emisiile gazelor de sera, informeaza Massachusetts Institute of Technology ( MIT ).

Planul sau presupune ca poluatorii mari, precum rafinariile de petrol si fabricile de ciment , sa cumpere drepturi de poluare pentru intreaga cantitate de gaze pe care o emit, in loc sa le primeasca initial gratis si sa inceapa treptat sa le cumpere.

Banii care ar proveni din licitarea permiselor de poluare ar fi folosite pentru programe energetice curate. Companiile care nu ating limitele de poluare la care au dreptul, pot vinde cotele ce le revin altor companii. "Are sanse mici sa-si puna in aplicare planul. Ar fi enorm de complicat", a afirmat Denny Ellerman, conferentiar MIT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea