Social

#stat evreu #palestina #negocieri #benjamin netanyahu #barack obama

Obama si Netanyahu nu au ajuns la o viziune comuna

Intalnirea dintre presedintele american Barack Obama si prim ministrul israelian Benjamin Netanyahu a durat patru ore, dar cei doi nu au ajuns la nici un compromis. Obama cere stat palestinian si oprirea expansiunii coloniilor, in timp ce Netanyahu vrea recunoastere pentru Israel ca " stat evreu " si prioritate pentru problema iraniana.

Prelungirea discutiilor dintre cei doi lideri a fost privita ca un semn bun de partea israeliana, dar presedintele american nu a cedat cu nimic in fata premierului israelian care a refuzat, la randul sau, sa faca concesii lui Obama.

Presedintele SUA a avansat insistent ideea unei solutii cu doua state in Orientul Mijlociu, dar Netanyahu a refuzat, cerand in schimb recunoasterea Israelului ca stat evreu de catre palestinieni, moment in care ar incepe negocierile de pace. El a mai atras atentia asupra pericolului inarmarii Iranului cu arsenal nuclear .

"Nu a mai fost niciodata un moment in care arabii si israelienii sa vada o amenintare comuna asa cum o vad astazi", a spus Netanyahu.

Obama a declarat ca progresele in procesul de pace se vor putea vedea la sfarsitul anului, in timp ce palestinienii continua sa critice atitudinea Israelului.

"Guvernul israelian si liderul sau nu sunt interesati de procesul de pace. Sunt interesati de negocieri eterne, iar daca administratia americana chiar vorbeste serios ca infiintarea unui stat palestinian este in interesul Americii, asta ar trebui sa-l impiedice pe premierul israelian sa distruga procesul de pace", a declarat presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas , citat de Cotidianul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea