Social

#interzicere #obama port arme

Obama le promite americanilor ca nu va interzice portul de arme

Presedintele american ales , Barack Obama, a declarat duminica intr-o conferinta de presa de la Chicago, ca proprietarii de arme de foc nu au "de ce sa se teama" de viitoarea sa administratie, in conditiile in care incidentele armate sunt extrem de frecvente in Statele Unite.

Magazinele de arme din toata tara au inregistrat cresteri ale vanzarilor in ultimele luni, pentru ca americanii se tem ca noul presedinte va introduce restrictii asupra vanzarilor de arme.

Cifre recente nu sunt disponibile, dar potrivit FBI , vanzarile de pusti, arme usoare si semiautomate au inceput sa creasca inca din primavara si au atins recorduri in octombrie.

Democratul Obama este in favoarea controlului asupra vanzarilor de arme, dar a negat de mai multe ori ca are intentia de "lua armele oamenilor". Dreptul de a purta arma este inscris in al doilea amendament al Constitutiei Statelor Unite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea