Social

#obama discurs concert #investire obama

Obama le-a cerut americanilor sa fie uniti

Barack Obama le-a cerut duminica americanilor sa fie uniti, urcand pe scena unui concert organizat in cadrul festivitatilor de investitura , intr-un loc simbolic din Washington, Lincoln Memorial.

Obama, care va fi investit marti in functia de presedinte, a savurat inceputul festivitatilor organizate cu acea ocazie, inainte de a-si incepe mandatul in conditiile uneia dintre cele mai grave crize economice din istoria Statelor Unite, relateaza AFP.

Imbracat cu un palton negru, Barack Obama si sotia sa, Michelle, purtand un pardesiu crem, au aparut zambind pe treptele muzeului Lincoln Memorial, transformat in scena pentru un concert rock. In fata lor, o multime imensa si compacta a ocupat peluza care se intinde pana la baza Capitoliului, sediul Congresului, unde Obama va depune marti juramantul.

"Ceea ce imi da speranta, mai presus de orice, nu sunt pietrele si marmura care ne inconjoara, ci ceea ce se afla intre ele. Sunteti voi, americani de toate rasele, veniti de peste tot, voi care ati venit aici deoarece credeti in ceea ce poate fi aceasta tara", a subliniat viitorul presedinte, luand cuvantul la sfarsitul concertului gratuit.

Cuvantul de pe buzele tuturor a fost "istoric". "Voi putea sa le spun copiilor mei ca am fost aici", declara entuziasmat George Reinalds, un tanar pompier de culoare venit din Detroit.

Vocea lui Bruce Springsteen s-a ridicat deasupra treptelor monumentului, locul unde Martin Luther King , liderul de culoare asasinat, a rostit in 1963 faimosul sau discurs "I have a dream" (Am un vis), consacrat unirii dintre rase. Showul a continuat, alternand melodii cu citirea unor texte istorice, cu staruri ca U2, Jon Bon Jovi , Mary J. Blige, Beyonce sau Shakira.

In incheierea melodiei sale "In the name of love", vocalistul formatiei U2, Bono, a evocat "visul irlandez, visul european, visul african, visul israelian si visul palestiniean". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea