Social

#irak #salut #obama

Obama lauda curajul alegatorilor irakieni

Presedintele american Barack Obama a salutat curajul alegatorilor irakieni , care "au sfidat amenintarile pentru a face ca democratia sa progreseze", iar sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton , a declarat ca rata de participare semnificativa "merita respect".

Si alte capitale, precum Londra sau Parisul, s-au grabit sa marcheze pe acelasi ton laudativ desfasurarea scrutinului legislativ din Irak, in ciuda faptului ca a fost marcat de violente soldate cu 38 de morti si peste 100 de raniti, informeaza AFP.

"Felicit poporul din Irak pentru ca a votat la acest scrutin parlamentar important. Am un mare respect pentru milioanele de irakieni care au refuzat sa se lase intimidati de violente si si-au exercitat dreptul de vot", a declarat presedintele american Barack Obama intr-un comunicat. "Regretam pierderile tragice de vieti omenesti si salutam curajul si vointa irakienilor, care au sfidat amenintarile pentru a face ca democratia sa progreseze", a adaugat el.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea