Social

#obama #irak #afganistan

Obama isi impune politica in Irak

Premierul britanic si presedintele irakian sunt de acord cu retragerea graduala a trupelor straine din Irak propusa de Obama.
 
Candidatul democrat la presedintie, Barack Obama, si-a inceput turneul international cu o vizita la Kabul, in Afganistan. Obama a luat micul-dejun de duminica cu soldatii americani aflati in misiune, s-a intalnit cu presedintele afgan Hamid Karzai , iar apoi a plecat inspre urmatoarele destinatii de pe agenda sa, din Orientul Mijlociu.

Desi Obama a vizitat Afganistanul in calitate de senator, turneul sau are un vadit aer electoral, in vederea alegerilor prezidentiale din noiembrie. Democratul intentioneaza sa transforme Afganistanul in principalul front al luptei antiteroriste, concomitent cu o retragere graduala a trupelor din Irak.

Obama
a reusit, se pare, sa obtina sprijinul pentru planul sau de retragere graduala a trupelor din Irak atat din partea premierului britanic, Gordon Brown, cat si a presedintelui irakian, Nuri al-Maliki .

Acest sprijin se constituie intr-o puternica lovitura la adresa candidatului republican, John McCain. Trupele britanice ar urma sa se retraga din Irak pana la sfarsitul anului viitor, conform planului dezvaluit de Brown. Mai mult, chiar si actualul presedinte al SUA, George W. Bush, a facut un pas inapoi de la linia sustinuta pana acum in privinta Irakului, anuntand ca ar fi de acord cu „stabilirea unui orizont de timp“ pentru retragerea trupelor.

In ultima vreme, Bush pare sa adopte o linie mai blanda in politica externa pentru a atrage alegatorii de centru de partea republicana. Deschiderea unui birou diplomatic american in Iran este alta masura ce se inscrie in aceasta linie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea