Social

#barack obama #carti #americani #lectura #cultura

Obama ii determina pe americani sa citeasca mai mult

Cartile despre Barack Obama, scrise de el sau cu orice legatura cu el, apropiata sau indepartata, au mare succes in Statele Unite dupa alegerile din 4 noiembrie.

Cresterea apetitului pentru lectura al americanilor dupa castigarea puterii de catre Barack Obama multumeste marile edituri din Statele Unite, care saluta venirea la Casa Alba a unui mare cititor, relateaza AFP.

Cele trei carti semnate de Obama ocupa primele trei locuri in clasamentul New York Times. Si in ceea ce priveste cartile pentru copii, o carte ilustrata despre primul presedintre de culoare al Statelor Unite are cele mai mari vanzari. De pe urma obama-maniei profita si doi fosti presedinti: Abraham Lincoln (1861-1865) si Franklin D. Roosevelt (1933-1945).

Cartile despre acesti doi giganti ai istoriei americane au disparut, practic, de pe rafturi, dupa ce Obama a declarat la un post de televiziune ca studiaza istoria celor doi predecesori ai sai, care au ajuns la putere, la fel ca el, intr-o perioada de criza. ( O echipa de rivali), o opera scrisa de Doris Kearns Goodwin, consacrata administratiei Lincoln.

Pe pozitia a opta se afla "Defining Moment" (Momentul Crucial), consacrata primelor 100 de zile de presedintie Roosevelt. Predecesorul sau George W. Bush nu a stralucit in ceea ce priveste lecturile, poate cu exceptia cartii pentru copii pe care o citea in 11 septembrie 2001, intr-o clasa, cand a fost anuntat ca doua avioane au intrat in World Trade Center , din New York.

"Este interesant sa avem din nou la Casa Alba pe cineva care citeste. Nu am mai vazut acest lucru de opt ani", spus Mark Laframboiase, directori de achizitii la libraria Politics and Prose de la Washington.

"Daca Obama vorbeste de vreo carte la televizor, editurile trebuie sa reactioneze rapid". Editura Simon and Schuster a trebuit sa tipareasca mai multe editii ale "Team of Rivals" si ale cartii "Michelle", o biografie a viitoarei Prime Doamne, scrise de Liza Mundy.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea