Social

Obama, favoritul democratilor

Majoritatea democra­tilor vor ca Barack Obama sa fie candidatul care-i va reprezenta la alegerile prezidentiale din noiembrie. Potrivit celui mai recent sondaj CNN, 52% din democrati spun ca senatorul de Illinois este favoritul lor, in comparatie cu doar 45% care o sustin pe Hillary Clinton.

Sondajul mai arata ca democratii sunt mai entu­ziasti in legatura cu o posibila victorie a lui Obama. In acest moment, nominalizarea pare sa "atarne" de votul superdelegatilor si de o eventuala reorganizare a alegerilor din Florida si Michigan.

Partidul Democrat din Florida a decis insa ca, cel putin in viitorul apropiat, sa nu reorganizeze alegerile primare. In conditiile in care Clinton si Obama vor termina sezonul alegerilor primare, in iunie, la diferenta mica de delegati atribuiti, atunci cei aproape 800 de superdelegati vor avea cuvantul hotarator in cursa pentru investitura .

Acestia vor trebui sa decida daca voteaza pe baza propriei convingeri referitoare la cel mai potrivit candidat sau in functie de rezultatele alegerilor primare si preelectorale. Echipa de campanie a lui Obama a anuntat ca acesta va tine astazi un discurs in Pennsylvania, stat unde vor avea loc urmatoarele alegeri pe 22 aprilie. El va incerca sa abordeze si problema rasiala, in urma unor declaratii ale preotului sau din Chicago, considerate incendiare, in legatura cu discriminarea in SUA.

In tabara lui Hillary Clin­ton, solistul britanic El­ton John a declarat ca va sustine, la 9 aprilie, in New York, concertul "Elton John si Hillary: o singura noapte", pentru a colecta fonduri in favoarea fostei prime doamne. Clinton este sustinuta si de alte celebritati, printre care actorul Jack Nicholson si jucatorul de baschet Magic Johnson, in timp ce Barack Obama se bucura de sprijinul lui Oprah Winfrey si al multor actori de la Hollywood, printre care Robert de Niro si Morgan Freeman .

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea