Social

#sua #irak #soldati #barack obama

Obama doreste ca majoritatea soldatilor SUA din Irak sa fie retrasi pana in vara anului 2010

Candidatul democrat la presedintia americana, Barack Obama, s-a pronuntat pentru retragerea majoritatii militarilor americani din Irak pana in vara lui 2010, dar a spus ca ar dori mentinerea, pentru o perioada nedeterminata , a unei "forte reziduale" pentru combaterea al-Qaida, relateaza France Press.

El a mai promis ca nu va incerca sa mentina baze militare permanente in Irak, daca este ales presedinte in noiembrie. "Asa cum am mai spus, trebuie sa ne luam tot atatea precautii pentru a iesi din Irak cate ne-am luat pentru a intra", a explicat Obama, pentru New York Times.

Barack Obama a precizat ca se va consulta cu cei aflati la comanda pe teren si cu guvernul irakian in cursul elaborarii strategiei si ca va face "ajustarile tactice" necesare. El a mai spus ca va conduce o ofensiva diplomatica vizand fiecare stat din regiune, in beneficiul stabilitatii irakiene si ca vor fi alocati doua miliarde de dolari pentru un nou efort international de sustinere a refugiatilor din Irak.

Luarile de pozitie intervin dupa ce un oficial irakian a asigurat ca Bagdadul spera sa incheie un acord cu Statele Unite pana la sfarsitul lunii iulie pe tema prezentei soldatilor americani si ca irakienii negociaza "un orizont de timp" pentru retragerea trupelor, nu o data precisa.

Pe de alta parte, un sondaj Newsweek arta ca avansul lui Obama fata de McCain s-a redus simtitor. Diferenta este de doar trei puncte procentuale. Luna trecuta democratul avea un avans de 15 puncte, relateaza Reuters.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea