Social

Obama combate zvonistica de pe Internet in camere de razboi online

Obama nu-si permite sa fie readusa in discutie aparteneta sa religioasa sau patriotismul nevestei, asa cum s-a intamplat in prima etapa a luptei electorale.

Barack Obama, senatorul democrat devenit, suprinzator, favoritul democratilor la investitura pentru prezidentialele din noiembrie, isi ia in serios candidatura, pregatind extinderea masiva a echipei sale de campanie pentru a face fata unei lupte la nivel national cu candidatul republican, John McCain.

Printre primele masuri concrete anuntate de Obama se numara formarea unei noi echipe, specializata in contracararea zvonurilor lansate prin Internet, relateaza cotidianul The Guardian. “Zvonistica” pe Internet i-a adus lui Obama destul de multe pierderi in lupta pentru investitura democrata. Odata insa lupta la nivel national inceputa, nu isi poate permite sa mai apara, asa cum a fost cazul in iarna, vreo fotografie cu el imbracat in tinuta traditionala kenyana, inclusiv turban.

In timp ce tabara senatoarei Hillary Clinton era invinuta ca joaca murdar furnizand presei munitie pentru a-l face “KO” pe Obama, acesta din urma era intors pe toate partile, principala preocupare a natiei americane fiind daca nu cumva este musulman , deci, prin extensie, terorist sau fundamentalist.

Noua echipa va contracara acest tip lovituri dar si pe cele ce sunt considerate in general “puncte vulnerabile”, cum ar fi remarcile uneori brutal de oneste ale sotiei sale, Michelle. Ea a generat o dezbatere uriasa, atat in mass-media, cat si pe Internet, cand a spus ca “pentru prima data in viata mea adulta, sunt mandra de tara mea”.

Zvonurile costa voturi

Brooks Jackson, directorul unei organizatii academice independente fondata in 2003 in vederea verificarii validitatii afirmatiilor facute in timpul campaniei electorale, a reamintit ca au circulat zvonuri false pe Internet si despre George W. Bush si John Kerry la alegerile din 2004.

Insa “in cazul lui Obama, situatia este mai problematica”, a explicat Jackson, adaugand ca unul dintre zvonurile cele mai persistente este ca Obama, crestin, este “un candidat musulman, adus de fundamentalistii islamisti pentru a trada tara”. Toate aceste zvonuri, daca nu sunt contracarate la timp, costa, in final, voturi, iar Obama nu-si permite sa piarda nimic in batalia cu Mccain.

Internetul se deovedeste a fi o arma cu doua taisuri si pentru acesta insa, veteranii razboiului din Vietnam punand la indoiala relatarile potrivit carora ar fi petrecut cinci ani si jumatate intr-un lagar din Hanoi, dar si felul in care si-a abandonat, la intoarcerea in State, sotia grav mutilata in urma unui accident de masina .

Umar la umar in sondaje

In prezent, sondajele de opinie ii situeaza pe cei doi prezidentiabili la un nivel oarecum egal, ultimul sondaj Gallup organizat la nivel national plasandu-l pe Obama pe primul loc cu 46 la suta din voturi, in timp ce McCain este cotat cu 44 la suta. Obama si-a inceput campania in statele traditional republicane Virginia si Carolina de Nord, concentrandu-se pe problemele create de pierderea locurilor de munca, prabusirea pietei imobiliare si cresterea pretului la petrol. McCain este in continuare ocupat cu strangerea de fonduri pentru campanie, domeniu in care este net depasit de Obama.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea