Social

#summit #nuclear #obama

Obama cere securizarea tuturor materialelor nucleare vulnerabile

Presedintele american Barack Obama le-a cerut marti liderilor sa-si asume angajamentul, la summit-ul de saptamana viitoare pe tema nuclearului, ca "toate materialele nucleare vulnerabile" din lume vor fi securizate in urmatorii patru ani .

"Am propuns cresteri majore de fonduri pentru programe de prevenire a raspandirii armelor nucleare in lume", a spus Obama.

"Summit-ul nostru pe securitate nucleara de saptamana viitoare va fi o ocazie pentru cele 47 de natiuni de a promite pasi precisi pentru securizarea tuturor materialelor nucleare vulnerabile din lume, in patru ani", a subliniat el.

Noua strategie anuntata marti spune ca SUA nu vor ataca state non-nucleare folosind arme atomice, care vor fi folosite "doar in circumstante extreme". Intr-o schimbare a politicii, SUA au spus pentru prima data ca statele ce nu au arme nucleare si respecta obligatiile din tratatul de neproliferare (TNP) nu trebuie sa se teama de un atac nuclear american.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea