Social

Obama a castigat preliminarele din Guam

Candidatul la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale din SUA, Barack Obama, a castigat consultarile electorale organizate sambata in Guam, o insula din Pacific , a anuntat site-ul Pacific Daily News, citand rezultate oficiale.

Doar sapte voturi au reprezentat diferenta dintre Obama, care a obtinut 2.264 de voturi, si rivala sa Hillary Clinton (2.257 de voturi), la alegerile din Guam, care nu va trimite decat patru delegati la conventia democrata.

Clinton l-a felicitat pe Obama, ­intr-un comunicat, pentru "campania viguroasa" din Guam, adaugand ca ea asteapta scrutinele care se vor desfasura zilele urmatoare in statele Indiana si Carolina de Nord. Rata de participare la aceste caucus-uri a fost de 25 la suta, mai mare decat era prevazut in mica insula, unde erau asteptati circa 8.000 de alegatori .

Nici unul dintre candidati nu s-a deplasat in insula personal, dar au difuzat multiple spoturi pe canalele locale de televiziune si radio. Daca alegatorii din Guam pot participa la desemnarea candidatului democrat, ei nu pot vota la alegerile prezidentiale, insula de 541 de kilometri patrati neavand statutul de stat.  

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea