Social

Obama a castigat alegerile in Carolina de Nord iar Hillary Clinton pe cele din Indiana

Competitie acerba intre cei doi candidati in alegerile preliminare desfasurate in statele Carolina de Nord si Indiana . Senatorul de Illinois, Barack Obama a castigat cursa din Carolina de Nord. In acelasi timp, insa, rezultatele inregistrate dupa numararea partiala a voturilor in Indiana o indica pe Hillary Clinton castigatoare cu 57% din sufragii.

Potrivit CNN, Obama a fost votat in proportie de 91% de electoratul de culoare, dar si de mai bine de o treime dintre albii din clasa mijlocie. Miza scrutinului o constituie voturile celor 72 de delegati din Indiana si ale celor 115 din Carolina de Nord. Victoria din Carolina de Nord il aduce pe Obama cu un pas mai aproape de investitura democrata in cursa pentru Casa Alba. In prezent el dispune de sustinerea a 1738 de delegati, in timp ce fosta Prima Doamna este sprijinita de 1606.

Amandoi sunt departe, insa, de pragul de 2025 necesar investiturii din partea Partidului Democrat. Desi inca este prematur pentru orice prognoza asupra castigatorului acestei infruntari, rezultatele inregistrate in Carolina de Nord si Indiana ar putea sa ii determine pe super- delegatii partidului sa opteze in favoarea unuia dintre cei doi rivali.

Dezbaterea electorala a fost dominata de tema taxei federale pentru combustibil. Clinton cere desfiintarea acestei taxe, in timp ce rivalul sau se pronunta pentru mentinerea acesteia. In Indiana, senatoarea de New York inspira, potrivit sondajelor mai multa incredere decat contracandidatul sau in ceea ce priveste gestionarea problemelor de ordin economic, in timp ce in Carolina de Nord situatia este opusa.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea