Social

#oameni nevinovati #comitere crima #interogatoriu #crima #politie

Oamenii nevinovati pot fi convinsi in trei ore ca au comis o crima

Un studiu recent arata ca sunt suficiente cateva ore pentru a convinge o persoana ca a comis, in tinerete, o crima, scrie sciencealert.com. Asta desi totul este o pura inventie!

Potrivit unui studiu realizat de o echipa de avocati si statisticieni, 4,1% dintre inculpatii condamnati la moarte in SUA au fost vinovati. Acest fapt l-a condus pe un cercetator din Marea Britanie la un studiu amanuntit in urma caruia a ajuns la concluzia ca oamenii nevinovati pot fi in asa fel interogati de politisti incat sa devina convinsi ca au comis o crima de care nu sunt responsabili de fapt. Convingerea merge intr-acolo incat pot chiar depune o marturie falsa in acest sens, cu o multime de detalii fabricate in mintea lor, care nu au nicio legatura cu realitatea.

Julia Shaw, de la Universitatea Bedfordshire, din Marea Britanie, spune ca, pentru a genera amintiri false sunt necesare trei ore de interviu intr-o ambianta placuta, in timpul caruia intervievatorul sa introduca o serie de detalii gresite, iar apoi sa faca uz de tehnici de manipulare.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea