Social

Demiterea lui Adrian Nastase din PSD va fi discutata de conducerea partidului, pret de doua zile, saptamina viitoare. Alaturi de a lui Dan Ioan Popescu , care a aflat ieri, de ziua sa, ca este pasibil de excludere .
Adrian Nastase, membru al PSD sector 1 , a aflat ieri, oficial, ca eventuala sa demitere din partid va fi discutata de structurile de conducere locale si centrale saptamina viitoare, marti si miercuri. In paralel, este posibil sa se discute si excluderea lui Dan Ioan Popescu, fostul sef al organizatiei bucurestene. Senatorul Sorin Oprescu, liderul interimar al organizatiei PSD Bucuresti, a recunoscut ieri ca in partid au aparut solicitari de excludere a fostului premier din cauza prejudiciilor de imagine aduse PSD: Eu stiu mai mult din cauza ca o multime de oameni ai muncii, prin scrisorile lor, prin bagatul pe sub usa si prin lipsa responsabilitatii de cele mai multe ori, ma refer la semnaturi, pentru ca sint anonime, au inceput sa ceara asa ceva.

Tudorache a luat avint

Replicile diplomatice ale lui Oprescu au fost sustinute de afirmatiile lui Daniel Tudorache, seful PSD sector 1, unde Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu figureaza ca membri cotizanti. Tudorache a spus ca marti, la sector, va avea loc o sedinta largita, unde este posibil sa se discute si despre demiterile celor doi grei ai partidului. Soarta politica a lui Nastase si Popescu a devenit incerta, deoarece oamenii care, la inceputul perioadei, ii sustineau sau erau de acord cu sustinerea, cu trecerea timpului, aceiasi oameni si-au schimbat opinia, potrivit declaratiilor lui Tudorache. Speriat de ceea ce a spus, Tudorache si-a aratat regretul ca a dat dovada de atita curaj: As fi vrut sa nu se stie de sedinta de marti pentru a nu se face presiuni asupra celor 15 colegi din filiala sector 1 care vor lua, prin vot secret, o decizie.

Oprescu masoara dimensiunea fenomenului

Sorin Oprescu a recunoscut ca in PSD Bucuresti se vorbeste din ce in ce mai insistent despre posibila demitere a lui Nastase si Popescu si ca este obligat sa se prezinte miercuri, la reuniunea conducerii centrale a partidului cu liderii organizatiilor judetene, cu o propunere in acest sens: Am considerat ca am de discutat cu presedintii de sectoare pentru a-mi spune foarte clar ce dimensiuni are fenomenul asta in organizatii. Daca intr-adevar acest fenomen are o dimensiune, sint convins ca trebuie sa ma prezint acolo cu parerea colegilor mei.

Vesti proaste de ziua lui DIP

In timp ce Oprescu si Tudorache vorbeau, la etajul patru al sediului partidului, despre situatia critica in care se afla cei doi fosti lideri, DIP isi sarbatorea ziua de nastere la etajul trei, inconjurat de majoritatea consilierilor si membrilor de partid care au demisionat din PSD dupa ce el nu a mai fost sef. Constat ca am avut o mina proasta atunci cind l-am pus pe Tudorache sef. Se vad acum lipsa de caracter, incultura si lipsa de onestitate. Soarta lui DIP nu este atit de tragica precum a lui Nastase. Liderii PSD ne-au spus ca Popescu nu va fi demis, fapt pe care chiar Oprescu i l-a transmis, ieri, direct lui DIP, cind l-a felicitat de ziua sa.

Nastase a inceput sa sune majoritatea liderilor din PSD Bucuresti punindu-le o intrebare: De ce vreti sa ma dati afara?. Liderii PSD apelati de Nastase au parut destul de speriati de telefonul primit de la fostul lor sef, unii declarindu-se chiar uimiti: Este pentru prima oara cind ma suna Nastase.

Vocea baronilor

Radu Mazare, liderul PSD Constanta, nici nu vrea sa auda de excluderea lui Nastase: Ar fi o prostie!. Marian Oprisan , seful pesedistilor din Vrancea, a spus ca va propune ca Nastase sa-si dea demisia din functia de presedinte executiv. Doru Tompea, liderul organizatiei municipale PSD Iasi, este transant. Ce poate face PSD-ul? Sa le ceara celor care au probleme sa faca un pas in spate. Senatorul Dan Mircea Popescu a declarat ieri ca discutarea demiterii fostului premier e o problema care in mod inevitabil va fi pusa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea