Social

#gripa porcina #simptome #infectare #imbolnavire #noua gripa

O treime dintre romani s-ar putea imbolnavi de noua gripa

Rata de mortalitate datorata gripei porcine ar putea ajunge la 2,5% iar o treime dintre romani s-ar putea imbolnavi de noua gripa , avertizeaza Ministerul Sanatatii. Aceste informatii au fost oferite astazi de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, doctorul Streinu Cercel, care i-a indemnat pe cei care fac viroza sa stea in casa pentru a evita eventuala raspandire a virusului A/H1N1. Ieri, comisarul european al sanatatii a avertizat asupra faptului ca o treime dintre euorpeni se vor imbolnavi de noua gripa.

Adrian Streinu Cercel a declarat astazi ca rata de transmitere a virusului A/H1N1 in Romania este de 30%, iar cele mai grave cazuri sunt cele "subclinice", adica bolnavii care "duc boala pe picioare", fara a consulta un medic. El a adaugat ca rata mortalitatii in cazul noii gripe in Romania poate creste la maximum 2,5%, datorita simptomelor de inceput ale bolii, care sunt asemanatoare cu cele ale unei viroze obisnuite.

Potrivit Adevarul, reprezentantul Ministerului Sanatatii a spus ca persoanele cu tuse, febra si secretii nazale apoase trebuie sa se izoleze la domiciul si sa ia legatura cu medicul de familie. De asemenea, daca apare un caz de viroza intr-o familie, toti membrii familiei trebuie sa se izoleze.

Streinu Cercel a precizat faptul ca se asteapta ca in Romania sa creasca numarul de imbolnaviri cu gripa porcina, pe fondul racirii vremii si a inceputului scolii, insa a adaugat si faptul ca spitalele sunt pregatite pentru noiel situatii. ''Ne asteptam sa apara mai multe cazuri de gripa noua odata cu sezonul rece. Problemele au coincis cu inceperea noului an scolar. Ne concentram acum pe focare locale, pentru ca noile cazuri nu mai au legatura cu vizitele in strainatate, se transmit la nivel local. In Romania sunt doua cazuri grave de gripa noua. Unul la Bucuresti si unul la Cluj. Starea de sanatate a invatatoarei din Bucuresti, diagnosticata cu gripa noua, este grava, iar prognosticul este rezervat'', a declarat reprezentantul ministerului Sanatatii, citat de Realitatea.net.

O treime dintre europeni se vor imbolnavi de noua gripa

Ieri, comisarul european al sanatatii, a avertizat asupra faptului ca o treime dintre europeni se vor imbolnavi de gripa porcina si ca autoritatile se asteapta la un numar semnificativ de morti si a indemnat la vaccinarea persoanelor considerate a se afla in categoriile de risc ridicat.

El a punctat faptul ca boala ar putea sa devina si mai agresiva in urmatorul val de imbolnaviri. "Ne temem ca virusul sa nu evolueze si sa devina mai agresiv, in lunile viitoare", a precizat Vassiliou, care a adaugat faptul ca mai multe sectoare economice , precum turismul, vor avea de suferit din cauza bolii.

Comisarul european a indemnat autoritatile sa inchida scolile si gradinitele in care au fost semnalate cazuri de gripa porcina. In tara noastra in Iasi si Bucuresti exista mai multe scoli si facultati in care au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu H1N1, insa conducerile acestora nu vor sa inchida intreaga institutie, ci doar clasa afectata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea