Social

O treime din beneficiarii serviciilor sociale din Italia sunt romani

Sute de romani plecati la munca in Italia ajung sa doarma in adaposturi si sa manance la cantinele sociale. In Roma o treime dintre beneficiarii acestor servicii sociale sunt romanii care au ramas fara locuri de munca si casa.

Via Marsale, o strada cunoscuta in randul romanilor care muncesc la Roma. Acolo se afla cantina sociala. Zilnic, se formeaza cozi la intrare, iar jumatate dintre cei care asteapta sa primeasca mancare, sunt romani.

Marian are aproape un an de cand a lasat Braila pentru Italia. Munceste pe unde apuca. Nu are un loc de dormit in adapostul de noapte, dar zi de zi ia masa la cantina sociala. Ca Marian mai sunt multi altii.

Reprezentantii Caritasului spun ca din cele 28-29.000 de persoane, care vin sa manance intr-o luna la cantinele sociale, o treime sunt romani.

Accesul in cantinele sociale se face pe baza unei cartele valabile sase luni. In adaposturile de noapte insa, nu se poate ramane decat o luna, timp in care beneficiarii serviciilor sociale sunt ajutati sa isi caute un loc de munca.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea