Social

#sua #arme #scoala

O scoala din Texas permite accesul profesorilor cu arme la ore

In premiera in SUA, consiliul director al unei scolii a decis, de comun acord cu parintii elevilor, sa permita accesul profesorilor cu arme in clasa, incepand din anul scolar urmator.

Decizia a fost luata de managerii scolii "Harrold Independent", din statul Texas , si pare sa fie, potrivit expertilor din educatie, prima de acest gen din SUA, potrivit NewsIn.

"(...) Este vorba pana la urma de o masura de protectie, perfect justificata. Profesorii care doresc sa aduca arme trebuie sa aiba certificat de posesie de arma, sa urmeze cursuri si sa primeasca acordul directiunii scolilor", a explicat David Thweatt, inspectorul general al scolilor din Texas.

Atacurile cu arme in scoli produse in ultima perioada, in SUA, au determinat mai multi oficiali ai institutiilor de invatamant sa ceara ca atat profesorii, cat si elevii, sa poata intra inarmati la ore.

Potrivit hotararii Congresului American, armele de foc erau interzise in toate scolile din SUA. Curtea Suprema a amendat, insa, aceasta lege, permitand comunitatilor locale sa adopte propriile legi vizavi de acest aspect. In statul Texas, armele in scoli sunt permise numai cu acordul conducerii institutiei de invatamant.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea