Social

#varianta invizibila omicron #noua varianta omicron #omicron #varanta omicron

O noua varianta a Omicron! Nu poate fi depistata cu ajutorul testelor RT PCR

Autoritatile din intreaga lume sunt in alerta dupa ce a aparut o noua versiune “invizibila” a Omicron. Spre deosebire de varianta initiala, aceasta nu poate fi depistata cu ajutorul testelor RT-PCR. De aici si denimirea de tulpina “invizibila” Omicron.

 

Noua tulpina a suferit mai multe mutatii, insa ii lipseste o anumita modificare genetica care impiedica testele PCR sa o depisteze.

Cu toate acestea, varianta poate fi detectata ca fiind coronavirus prin toate testele obisnuite, poate fi identificata ca varianta Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate de testele RT-PCR de rutina care dau rezultate mai rapide.

Cat de periculoasa este noua varianta?

Despre Omicron se stie ca este mult mai contagioasa decat Delta. Insa despre noua varianta “invizibila” a Omicron nu se poate sti inca acest lucru, expertii declarand ca este prea devreme pentru a sti cat de rapid se raspandeste, explicand ca noua varianta este diferita din punct de vedere genetic.

Aceasta noua varianta a fost depistata printre genomurile trimise din Africa de Sud, Australia si Canada, insa este posibil sa fie deja raspandita la scara larga.  

Descoperirea a fost facuta in conditiile in care numarul cazurilor de varianta originala Omicron detectate in Marea Britanie a crescut cu 101, ajungand la 437 intr-o singura zi, iar Scotia a anuntat revenirea la munca la domiciliu, conform The Guardian, citat de Mediafax.

Descoperirea noii forme de Omicron i-a determinat pe cercetatori sa imparta descendenta Omicron in BA.1 – varianta standard de Omicron si BA.2 – varianta “invizibila” de Omicron.

„Exista doua descendente in Omicron, BA.1 si BA.2, care sunt destul de diferentiate din punct de vedere genetic", a declarat profesorul Francois Balloux, directorul Institutului de Genetica al University College London: „Cele doua descendente se pot comporta diferit".

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea