Social

# fukushima #centrala nucleara #apa radioactiva # scurgere radioactiva

O noua scurgere de apa radioactiva la Fukushima

Personalul care se ocupa de gestionarea centralei nucleare avariate de la Fukushima a anuntat, joi dimineata, ca a descoperit o noua scurgere de apa radioactiva dintr-un rezervor si nu este exclus ca o parte din aceasta sa fi ajuns in Oceanul Pacific.

Picaturile de apa radioactiva au fost descoperit miercuri seara pe partea posterioara a unui rezervor in timp ce se faceau operatiuni de indepartarea apei de ploaie.

Tokyo Electric Power, firma care a a facut verificarile, a confirmat, cateva ore mai tarziu, ca este, intr-adevar, vorba de o scurgere si ca "nu se poate elimina ipoteza unei scurgeri dincolo de zona rezervorului (inconjurat de un zid) catre mare".

In august, a mai fost reperata o scurgere 300 de metri cubi de apa radioactiva, dintr-un rezervor de 1.000 de metri cubi. Acest incident a degenerat intr-o criza, iar Tepco a fost obligata sa isi ia mijloace suplimentare pentru a controla mai bine rezervoarele de stocare din cadrul complexului.

Sursa foto: incont.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea