Social

#covid-19 #reactie alergica #vopsire par #alergie

O noua reactie alergica provocata de Covid-19! Are legatura cu vopsirea parului

Cercetatorii de la Imperial College London  studiaza o noua reactie alergica care apare in urma infectarii cu virusul Sars-coV-2. Mai multe persoane care au trecut prin boala au facut alergii semnalata ca eruptii cutanate si arsuri dupa vopsirea parului.

 

Numeroase persoane s-au confruntat cu aceasta reactie alergica, iar toate au in comun un singur lucru: au trecut prin boala provocata de Covid-19.

In urma acestei descoperiri frizerilor si cosmeticienilor li s-a recomandat sa efectueze teste suplimentare la nivel cutanat pentru a evita eventuale neplaceri. Testele trebuie efectuate cu 48 de ore inainte de vopsirea efetiva.

De exeplu, o femeie care se vopsea de ani de zile cu aceeasi vopsea, la un astfel de test a avut o reactie alegica dupa ce, in ianuarie, a trecut prin boala. Salonul pe care aceasta il frecventeaza a avut patru astfel de cazuri de cand testarile au devenit obligatorii pentru toti clientii. 

In prezent oamenii de stiinta cerceteaza aceste cazuri si vor sa afle daca boala poate reprograma sistemul imunitar uman, asa cum se intampla si in cazul altor boli, relateaza BBC.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea