Social

#inel vaginal #metoda contraceptiva #contraceptie femei #boli transmitere sexuala #protectie BTS

O noua metoda contraceptiva pentru femei care ofera protectie impotriva unor boli periculoase

Cercetatorii au inventat un nou contraceptiv pentru femei care isi propune sa le protejeze pe acestea de bolile cu transmitere sexuala (BTS), in special de SIDA. Inelul vaginal, caci despre el este vorba, va fi testat in curand.

Acest mijloc de contraceptie contine doua substante medicamentoase eficiente, levonorgestrel si tenofovir. Actualmente, acestea sunt deja utilizate in lume contra infectarii cu HIV si a sarcinilor nedorite.

Mai mult, substantele antiretrovirale continute de inelul vaginal sunt eliminate pe parcursul a 90 de zile, astfel asigurand protectie indelungata impotriva bolilor cu transmitere sexuala, precum herpesul genital sau SIDA.




"Daca este vorba despre un sistem care functioneaza timp indelungat, fara ca femeile sa fie nevoite sa se gandeasca la protectie ori de cate ori fac dragoste, exista toate semnalele ca va fi o alegere buna", a declarat Rowena Johnston, vicepresedintele amfAR, un ONG american care lupta impotriva SIDA.

Cu toate ca asigura protectie doar impotriva BTS-urilor transmise prin raport sexual vaginal, acest tip de contraceptiv se poate dovedi totusi extrem de folositor femeilor din intreaga lume, considera Rowena Johnson.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea