Social

#elevi #proiect legislativ #materie scolara #materie

O noua materie in scoli! Ce parere ai despre decizia alesilor?

Alesii isi doresc ca elevii sa fie pregatiti sa se angajeze in momentul in care termina liceul sau facultatea. Astfel, doresc introducerea unei noi materii in programa scolara.

Aceasta masura a fost luata deoarece de cele mai multe ori tinerii se lovesc de celebra replica a angajtorului, "nu ai suficienta experinta in domeniu".

Astfel, proiectul legislativ aflat in dezbaterea deputatilor prevede ca elevii din anii terminali sa faca cursuri de tip internship in companiile private, pentru a se putea lamuri la fata locului ce inseamna munca efectiva, potrivit libertatea.ro.

Noua arie curriculara se va numic "Consiliere si orientare" si le va oferi elevilor nformatii despre piata muncii. Alesii sustin ca in acest fel se formeaza abilitati de a face alegeri privind educatia, formarea, munca si viata in general.

"Oportunitati de a exprima diverse roluri din viata comunitatii sau din viata profesionala, instrumente pentru planificarea carierei, se intermediaza, prin semnarea de parteneriate, accesul la organisme private in cadrul carora elevul sau studentul sa poata testa si aprofunda prin practica, anumite cunostinte dobandite in cadrul institutional de scolarizare urmat pana la acel moment in vederea testarii unor optiuni pentru o anumita cariera viitoare", se arata in lege.

Sursa foto: botosaninews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea