Social

#caini comunitari #lege caini comunitari #eutanisiere caini maidanezi

O noua lege privind cainii comunitari, adoptata astazi in Parlament?

Astazi, 10 septembrie, Parlamentul va adopta o noua lege privind cainii fara stapan. Desi exista o lege in acest sens, potrivit unor surse parlamentare, aceasta va suferi modificari majore fata de cea votata acum doi ani.

Astfel ca, potrivit noii legi, cainii maidanezi vor fi luati de pe strada si tinuti in adaposturi timp de 10 zile, perioada in care vor putea fi adoptati. Maidanezii care nu isi vor gasi insa un stapan in acest interval vor fi eutanasiati.

Cea de-a doua modificare a legii cainilor maidanezi impune ca primarii de sector sa implementeze obligatoriu aceasta lege in decurs de 10 zile.

Aceste masuri au fost luate in urma tragicului incident ce a avut loc saptamana trecuta in Parcul Tei, cand un copil in varsta de 4 ani a murit dupa ce a fost atacat de o haita de caini madanezi. Prima masura pe care o propusese primarul Capitalei a fost organizarea unui referendum pe 6 octombrie, prin care bucurestenii sa isi exprime punctul de vedere in ceea ce priveste eutanasierea cainilor comunitari. Aceasta masura a fost insa aspru criticata, fiind considerata o pierdere de timp si bani, din moment ce exista deja o lege in acest sens.

Sursa foto:dollo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea