Social

#concediu maternitate #prima nou-nascut #concediu post-natal

O noua initiativa legislativa: concediu post-natal de 3 ani si prime de 2.500 de lei pentru nou-nascuti

Luni, 3 septembrie, un deputat PDL a depus la Camera Deputatilor o initiativa legislativa, prin care propune ca pentru fiecare nou-nascut mamele sa primeasca o prima de 2.500 de lei, concediu post-natal de 3 ani si o majorare a indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.

Argumentele deputatului au la baza actualul context demografic din tara noastra, dar si "promovarea interesului superior al copilului, prin stimularea parintilor de a se implica mai mult in cresterea si educarea copiilor, precum si prin asigurarea unui suport financiar adecvat acestora".

In Romania se inregistreaza o serie de tendinte demografice negative, caracterizate de scaderea demografica, rata scazuta a fertilitatii, imbatranirea populatiei si emigrarea populatiei active.

Noua propunere legislativa, depusa a Camera Deputatilor, are ca obiect de regelementare modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

Sursa foto: publicdomainpictures.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea