Social

#radioterapie #hiv #tratament HIV

O noua forma de radioterapie poate elimina virusul HIV din organism

Oamenii de stiinta americani au descoperit o noua forma de radioterapie, similara celei folosite pentru tratarea cancerului, ce poate duce la eliminarea virusului HIV din organism, prin stimularea eficientei tratamentului clasic cu antiretrovirale.


Medicii folosesc medicamente antiretrovirale pentru tratamentul persoanelor infectate cu HIV de mai multi ani, insa efectele secundare ale acestora nu sunt intotdeauna cele asteptate.

Asadar, o echipa de cercetatori din New York a dorit sa afle insa daca utilizarea unor radiatii puternice ar putea avea o eficienta mai mare in tratarea HIV. Rezultatele obtinute sunt incurajatoare, iar medicii spun ca exista mari sanse ca, prin aceasta metoda, sa reuseasca sa elimine virusul HIV din organism.

Anticorpii radioctivi folositi au avut, astfel, capacitatea de a distruge un numar destul de mare de celule infectate cu HIV din creier.

"Tratamentul antiretroviral penetreaza doar partial bariera cerebrala sangvina si, din acest motiv, chiar daca un pacient este vindecat de HIV din punct de vedere sistemic, virusul este in continuare capabil sa se ascunda in creier, cauzand afectiuni cognitive si declinul mintal.

Studiul nostru a aratat ca radioimunoterapia este capabila sa distruga celulele infectate cu HIV atat la nivel sistemic, cat si in interiorul sistemului nervos central", a declarat Ekaterina Dadachova, coordonatoarea studiului.

Sursa foto: newsbv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea