Social

#farmacie #medicamente

O noua criza a medicamentelor

Farmacistii, distribuitorii si producatorii de medicamente avertizeaza Ministerul Sanatatii ca este posibila o noua criza a medicamentelor .

Anuntul vine dupa ce ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a afirmat ca pretul medicamentelor se va reduce cu 5% pana la 12%. In aceste conditii, distribuitorii se tem ca vor fi nevoiti sa-si reduca din costuri, ceea ce va insemna mai putine importuri de medicamente si livrari scazute catre farmacii . In aceste conditii farmacistii spun ca nu vor putea face fata cererii de medicamente de pe piata.

Farmacistii, distribuitorii si producatorii de medicamente se vor intalni din nou zilele urmatoare. Ei vor cauta o solutie care sa-i ajute sa reziste pana in toamna, cand vor negocia din nou preturile medicamentelor.

"Cred ca-n urmatoarele luni vom asista la o lipsa foarte mare de medicamente pentru ca nu se vor mai putea importa (...) Distribuitorii spun clar ca ei nu vor putea rezista, iar noi, farmaciile, fara distribuitori n-avem ce vinde", a declarat Clara Elena Popescu, vicepresedinte Colegiul Farmacistilor.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea