Social

O noua centrala electrica va fi construita in Portul Constanta

O centrala electrica de capacitate mai mare decat Centrala Nuclear-Electrica de la Cernavoda va fi construita la Constanta. Aceasta va avea o Capacitate de productie de 1.600 MW si va reprezenta o investitie de peste un miliard euro a companiei belgiene Electrabel si a SC Comvex Constanta.
 
Obiectivul va fi ridicat pe un teren de 51 hectare din Portul Constanta, inchiriat de la Administratia Porturilor Maritime Constanta, langa terminalul Comvex, unde va fi efectuata operarea navelor de transport al combustibilului necesar. Centrala electrica, ce va functiona pe carbune si biomasa de inalta eficienta, va avea doua unitati a cate 800 MW.

„Capacitatea de productie a noii centrale electrice din Portul Constanta va fi una dintre cele mai mari din tara, tinand cont de faptul ca Centrala Nuclear-Electrica de la Cernavoda asigura 1.500 MW”, a comunicat APM Constanta. Investitorii au tinut sa precizeze ca obiectivul va fi realizat pe baza celei mai noi tehnologii in domeniu, cu respectarea normelor de protectie a mediului valabile in Romania si Uniunea Europeana.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea