Social

O noua alianta politica, cu "spate" sindical

Reprezentantii sindicatelor nu dau deloc inapoi cand e vorba de functii politice. Asta s-a vazut si sambata, cand s-a parafat o intelegere intre Blocul National Sindical, Uniunea Crestin Sociala si Partidul Popular. Noua combinatie politico-sindicala va fi cunoscuta sub numele de Alianta Crestin Sociala (ACS) si va fi "pastorita" de presedintele BNS, Dumitru Costin. Cu toate ca alianta nu este una politica, aceasta da practic legitimitate legaturii dintre UCS (fosta BND - formatiune cunoscuta mai mult sub titulatura de "partid- apendice " al sindicalistilor) si BNS.

La acest "buchet" se vor mai adauga cateva "flori": Viorel Lis, presedintele Partidului Crestin, si Mihai Toader, presedintele Partidului Noua Democratie, ambii manifestandu-si dorinta de a se alatura aliantei. Desi liderul PP, Corneliu Ciontu, a venit la negocierile de constituire pe ultima suta de metri, formatiunea sa a obtinut 13 locuri in Biroul National de Coordonare, organismul de conducere al aliantei.

Aflata la inceput de drum, ACS va trebui sa se confrunte si cu filiatia pe care PP a avut-o cu PRM, pentru ca senatorul Gheorghe Funar va contesta din nou in justitie legitimitatea constituirii Partidului Popular. Ciontu s-a aratat totusi destul de optimist in legatura cu viitorul PP si a mizat pe faptul ca noua alianta are sprijinul a 15 parlamentari in forul legislativ, uitand a Anghel Stanciu a dezertat in tabara PSD. Cat priveste protocolul de colaborare incheiat de fostii taranisti cu UCS, acesta ramane in suspensie. Se pare ca diferentele de doctrina vor juca un rol major in ceea ce priveste prelungirea conlucrarii dintre cele doua formatiuni. Vicepresedintele PPCD, Mihai Marinescu , a exclus orice aderare la noua alianta, avand in vedere ideologia de centru-stanga pe care ACS a adoptat-o.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea