Social

# alerta meteo # zapada romania #vremea

O noua alerta de la meteorologi. Ce se intampla cu vremea

Meteorologii au emis astazi, 28 februarie, noi avertizari cod galben si cod portocaliu de viscol, ger si ninsori abundente.

Prima avertizare emisa de cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat de zapada local consistent, intensificari ale vantului, viscol, valabila astazi, 28 februarie, intre orele 11.00 si 23.00. 

In intervalul mentionat va continua sa ninga moderat cantitativ in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei, unde local se va depune strat consistent de zapada.

Temporar vantul va avea intensificari cu viteze de 45…55 km/h, iar in sud-est rafalele vor depasi 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea.

Tot astazi, 28 februarie, intre orele 11.00  -  20.00, este valabila o avertizare de cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului, ninsoare puternic viscolita, zapada spulberata si vizibilitate scazuta.

Alerta meteo este valabila in judetele Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea.

in intervalul mentionat, in judetele Constanta, Tulcea Calarasi, Ialomita, Buzau si Braila vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale in general de 55…65 km/h si local in jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita, zapada  spulberata si troienita si vizibilitatea va scadea sub 50 m.   

in cursul noptii de miercuri spre joi (28.02/01.03) vor mai fi intensificari temporare ale vantului in Dobrogea, Moldova si la munte, spulberand zapada si diminuand vizibilitatea.  

Al doilea mesaj de avertizare transmis de ANM se refera la un cog galben de ger, valabil in toata ţara, in intervalul 28 februarie, ora 11.00 -  02 martie, ora 20.00.

Valul de frig va persista si se va intensifica pe parcursul noptilor, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger, mai ales dimineata si noaptea.      

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de temperaturi foarte scazute, atat noaptea, cat si ziua, valabila in intervalul 28 februarie, ora 11.00 -  02 martie, ora 20.00.

Zonele afectate sunt Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.
  
In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, gerul va fi persistent in cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre -12 si -6 grade, iar cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, izolat mai coborate, sub -25 grade.     

In cursul noptii de vineri spre sambata (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor inregistra in Moldova, local in Maramures, Transilvania, Muntenia si Dobrogea si pe arii restranse in Oltenia.
Incepand din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) si pana duminica (4 martie) vor fi intervale cu precipitatii in majoritatea regiunilor, dar mai ales in sud-vestul si sudul tarii. La inceput va ninge, apoi, trecator, vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea