Social

#lumina #corp ceresc #tunete #fulgere #minge de foc

O minge de foc neobisnuita, observata in Argentina

Mai multi locuitori din sase provincii argentiniene, Santiago del Estero, Tucuman, Cardoba, La Rioja, Santa Fe si Chaco, au observat, duminica noaptea, o minge de foc stralucitoare ce a brazdat cerul. In momentul exploziei s-a facut lumina.

Directorul Observatorului astronomic din Santa Fe, Jorge Coghlan, a declarat ca este vorba despre un corp ceresc cu un diametru de 20 de centimetri care ar fi explodat la 45-100 de kilometri, fenomen ce a fost insotit de tunete si fulgere.

Potrivit locuitorilor, desi afara era inca intuneric, ora locala fiind 03.15-03.30, in momentul in care a avut loc explozia s-a facut lumina ca pe timp de zi.

"Lumina a fost foarte puternica, la inceput verde, apoi alba, iar mai pe urma am vazut mingea de foc. Cateva secunde mai tarziu am auzit un sunet ce insoteste de obicei o explozie", au scris cativa martori pe retelele de socializare, aceste fenomen devenind unul dintre cele mai discutate subiecte in Argentina in ultimele 24 de ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea