Social

O judecatoare risca 7 ani de inchisoare pentru ca si-a terorizat o colega

Judecatoarea Veronica Dobozi este cercetata de Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca si-a terorizat o colega mai bine de o luna, dupa ce aceasta i-a refuzat prietenia, informeaza RomNET. Potrivit unor surse din cadrul instantelor muresene, se speculeaza ca intre cele doua ar fi fost mai mult decit o prietenie, fapt care nu a fost insa confirmat oficial de anchetatori .

Scrisori de amenintare cu litere decupate din ziare
Parchetul de pe linga Curtea de Apel Tirgu Mures si-a declinat competenta, iar procurorul general al instantei, Dan Petru, a declarat, ieri, ca judecatoarea Dobozi este acuzata ca ar fi terorizat-o mai bine de o luna pe o colega de a sa, Klara Ceapa. Cele doua au fost extrem de apropiate cit timp au activat la Tribunalul Mures, dar dupa ce au sustinut un concurs, Ceapa a fost repartizata la Curtea de Apel Brasov, iar Dobozi la Bucuresti. Suparata ca prietena sa, Klara Ceapa, s-a indepartat de ea, Veronica Dobozi a inceput sa-i trimita scrisori de amenintare, scrise cu litere decupate din ziare. "Ne gindeam ca autorul e un psihopat si un inculpat ", a declarat Dan Petru. Initial anchetatorii au crezut ca este opera unui inculpat judecat de Ceapa, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul SRI, care a mobilizat echipe pentru tinerea sub observatie a casei sale. Procurorul Dan Petru a mai spus ca, in fata probelor, Dobozi ar fi recunoscut ca este autoarea scrisorilor de amenintare. In continutul scrisorilor de amenintare primite de Klara Ceapa, se preciza: "Vezi cum judeci ca vei muri", "Chiar daca ti-ai luat locuinta in Brasov, de razbunarea mea nu vei scapa!", "Cum vrei sa te omor, cu toporul sau cu cutitul?" sau "Te omor joi!". In timp ce o ameninta pe colega ei, Viorica Dobozi o vizita la domiciliu si isi trimitea si ei scrisori similare. In plus, o suna pe Klara Ceapa la telefon, dar de la celalalt capat al firului nu se auzea decit rasuflarea cuiva. Potrivit anchetatorilor, Dobozi suna de la posturi publice de telefonie, fara sa spuna ceva. Daca se va dovedi ca este vinovata, Viorica Dobozi ar putea fi trimisa in judecata pentru ultraj si ar risca o pedeapsa de 7 ani de inchisoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea