Social

O imbecilitate de tip Ceausist

Sase tineri germani au fost opriti in punctul de trecere a frontierei de la Calafat si, dupa o ancheta in care ai nostri si-au amintit ca pe vremuri Politia se numea Militie, retrimisi in Bulgaria.

Doua ONG-uri – Agentia de Monitorizare a Presei si Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki ( APADOR-CH ) – au criticat dur incidentul.

Drept raspuns la solicitarile celor doua organizatii, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a emis un comunicat in care explica momentul de la Calafat prin dreptul autoritatilor romane de a refuza accesul unor cetateni straini daca acestia constituie amenintare la ordinea publica, securitatea nationala sau sanatatea publica.

Impotriva celor intamplate la Calafat au protestat doua ONG-uri cunoscute pentru apararea drepturilor omului. Ele au taxat incidentul drept o incalcare a mai multor drepturi ale cetatenilor europeni: de la dreptul la libera circulatie la dreptul la libera exprimare.

In Romania n-avem o organizatie nonguvernamentala de lupta impotriva trezirii la viata a imbecilitatilor de tip ceausist.

Din pacate.

 

Continuarea in Jurnalul National

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea