Social

#vanghelie #dumitru marin #primarie #licitatii #contract

O firma cu datorii, dar prietena cu primarul castiga licitatii la Sectorul 5

Contracte de parcari, date de Primarie unei firme cu datorii la stat . Gardianul anunta ca Primaria sectorului 5 , condusa de PSD-istul Marian Vanghelie a acordat, prin licitatie, trei contracte pentru reabilitatea infrastructurii si amenajarea de parcari, in valoare totala de 38,9 milioane lei, firmei Dioma International SRL, care figureaza cu datorii de peste 30 de milioane de lei in actele Ministerului de Finante.

Cele trei contracte nu sunt primele castigate de respectiva firma in Sectorul 5, anul trecut aceeasi firma castigand un contract de 97,23 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii stradale.

Conform datelor oficiale firma Dioma International SRL ii apartine in proportie de 90% omului de afaceri Dumitru Marin , despre care presa a semnalat ca a mai facut afaceri cu Primaria sectorului 5, contracte care au fost catalogate drept dezavantajoase pentru primarie.

Despre relatia dintre Dumitru Marin, Dioma International SRL si primarul Marian Vanghelie, cotidianul "Curentul" relateaza urmatoarele: "Firma este detinuta, in proportie de 90%, de omul de afaceri Dumitru Marin, despre care presa a relatat, in 2003, ca a facut afaceri dezavantajoase pentru Primaria sectorului 5. "Ajutoarele" pentru saraci au trecut pe la DiomaSub pretextul ca vrea sa ajute saracii din sectorul 5, primarul Vanghelie s-a gandit sa puna la bataie in 2003 suma de 85 de miliarde pentru a le cumpara bomboane, pufuleti , faina, pixuri, carti de jos si alte asemenea obiecte "folositoare" omului sarac. Banii publici au fost plimbati prin mai multe firme- fantoma , pana cand pretul „ajutoarelor pentru saraci“ s-a dublat! Traseul marfii a fost unul simplu: din complexul Flora s-a mutat vizavi, in depozitul primariei. In acte, insa, facturile au trecut printr-un lant de 17 firme, din care multe erau de tip "fantoma". Firmele-fantoma si-au facut datoria: au dublat costul produsului si au usurat si statul de impozitele si taxele pe care le avea de incasat. In viermuiala de firme ce a colcait in jurul celor 2,5 milioane de dolari s-a aflat si Dioma International Exim SRL, avandu-l ca actionar pe acelasi Dumitru Marin".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea