Social

O echipa din Alba Iulia va pleca in China in zona afectata de cutremur

Primaria municipiului Alba Iulia si Fundatia “Search&Rescue Team” vor trimite in China o echipa de sapte persoane, care sa acorde ajutor copiilor afectati de cutremurul din urma cu doua zile, transmite corespondentul NewsIn.

Un grup de sapte persoane, intre care 3 medici, se vor deplasa miercuri in regiunea Sichuan , unde va sta cel putin o saptamana. Miercuri seara, cei sapte membri ai echipei vor zbura din Bucuresti spre China, pentru a le oferi sprijin sinistratilor din regiunea Sichuan din China, in care a avut loc devastatorul seism.

Grupul este format din trei medici (doi pediatri si un ortoped), asistente medicale si voluntari - din Alba Iulia si Cluj-Napoca - si va oferi asistenta medicala in special copiilor care au avut de suferit in urma cutremurului , preconizand ca va ramane in regiunea sinistrata cel putin o saptamana. Exista posibilitatea de realizare si a unei a doua deplasari, cu ajutoare, dupa ce prima echipa va identifica la fata locului cele mai importante probleme.

“Parteneriatul dintre municipalitate si "Search & Rescue Team" este unul deosebit, pentru ca datorita unor oameni inimosi si prin implicarea primariei, deci a orasului, am realizat pana acum mai multe actiuni in sprijinul persoanelor cu probleme sociale si medicale. Deplasarea in China inseamna un efort extraordinar din partea celor sapte, dar arata ca solidaritatea nu cunoaste bariere geografice sau culturale. Vom face tot ce putem ca si pe viitor astfel de lucruri sa se realizeze, pentru ca Alba Iulia are nu doar o vocatie istorica si culturala, ci si una umanitara , demonstrata de numeroasele campanii in care am fost implicati” a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Search & Rescue Team va reprezenta in actiunea umanitara din China si Crucea Rosie din Barcelona.

Ultimul bilant oficial al cutremurului din China se refera la aproape 10.000 de morti - majoritatea in provincia Sichuan din sud-vestul tarii - insa bilantul urma sa creasca pe masura ce echipele de salvare ajung in zonele din apropierea epicentrului seismului.

In plus, mii de persoane sunt date disparute sau imobilizate sub daramaturi in toata regiunea, potrivit informatiilor din diverse surse, transmise de presa oficiala. Astfel, la Mianzhu, cel putin 10.000 de persoane sunt prinse sub daramaturi, iar alte 1.500 au murit, potrivit agentiei China Noua.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea