Social

#alcool #masina #bere

O cincime dintre tinerii romani se urca beti la volan

Mai mult de 20% dintre tinerii romani au condus cel putin o data sub influenta alcolului, arata un studiu realizat de Ursus Breweries.

Tinerii romani recunosc ca motivul principal pentru a te urca la volan dupa ce ai baut este anturajul. Romanii ajung sa consume alcool sub presiunea anturajului, desi nu planuiau acest lucru.

Studiul arata si ca 2% dintre tineri se urca la volan dupa ce au baut in mod frecvent, potrivit Adevarul.ro. Cei mai multi romani care se urca la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice sunt din bucuresti si din Buzau, in timp ce in Brasov, Timisoara si Cluj, acest lucru se intampla mai rar.

Dupa realizarea studiului, Ursus Breweries a lansat  campania "Afla-ti echilibrul!", prin care indeamna soferii sa fie echilibrati atunci cand beau alcool si sa nu conduca dupa ce au baut.

Sondajul a fost realizat in perioada 15 octombrie - 20 noiembrie, pe baza de focus grupuri si ancheta prin chestionar aplicat pe un esantion de 1001 respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea