Social

Numele Macedonia, supus la referendum

In cazul in care nu se va ajunge la niciun rezultat in privinta disputei cu Grecia privind folosirea numelui „ Macedonia ”, autoritatile din Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM) vor recurge la o consultare populara pentru a stabili cum vor aborda problema in viitor.

Declaratia ii apartine premierului de la Skopje, Nikola Gruevski, dupa intalnirea avuta la Bruxelles cu Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa si de securitate comuna Javier Solana .

Sperantele ca Grecia si Macedonia sa ajunga la un compromis sunt insa reduse, cele doua parti mentinandu-si pozitiile in disputa legata de denumirea fostei republici iugoslave.

Atena se opune ca statul din Balcani sa foloseasca numele de Macedonia, insistand ca acesta face parte din mostenirea culturala a Greciei, fiind locul in care s-a nascut unul dintre primii mari strategi si conducatori militari din istorie, Alexandru cel Mare. Din acest motiv, Grecia a blocat, la summitul de la Bucuresti, aderarea Macedoniei la NATO.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea