Social

#card #plata #impozite #taxe #comision #plati electronice

Numarul tranzactiilor cu cardul pentru plata taxelor a crescut cu 30% in 2012

Plata impozitelor si taxelor cu ajutorul cardului a devenit un instrument din ce in ce mai folosit de romani. Potrivit datelor raportate de bancile romanesti membre ale Visa Europe, numarul tranzactiilor a crescut cu 32% in 2012, fata de anul precedent, ajungand la 25.000 de plati electronice.

Statistica arata ca s-a inregistrat si o crestere a valorii sumei totale platite cu cardul, la peste 98 de milioane de lei. Circa 80% din volumul taxelor si impozitelor platite cu cardul provin din zece orase: Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Timisoara si Targu Mures.

Un sondaj realizat de Visa Europe in 2012 arata ca peste doua treimi dintre romani cred ca plata cu ajutorul cardului este o optiune atractiva in cazul in care nu se percepe comision. In acest moment, administratiile fiscale, primariile si www.ghiseul.ro (Sistemul National de Plata Online cu Cardul Bancar) percep comision zero pentru plata taxelor cu cardul.

Sursa foto: economica.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea