Social

#someri #global #crestere #disponibilizari

Numarul somerilor ar putea creste la 240 milioane, la nivel global

Inrautatirea situatiei economice ar putea aduce, in acest an, aproape 60 milioane de someri in plus la cei existenti deja, ca urmare a disponibilizarilor masive operate la nivel mondial. In conditiile in care industriile nu dau semne de redresare , numarul de someri din intreaga lume ar putea ajunge la circa 240 milioane de persoane, echivalentul unei rate a somajului de 7,4%, a avertizat Biroul International al Muncii. Oficiul atrage atentia ca tinerii vor fi principalele victime ale crizei de pe piata muncii , estimarile privind rata de somaj in randul fortei de munca tinere urmand sa urce la 14-15% in 2009, de la 12% anul trecut.

"Conditiile de pe piata muncii s-au inrautatit continuu de la inceputul crizei. Proiectiile noastre actuale arata ca (numarul somerilor - n.r.) va creste cu 39-59 milioane de persoane in 2009 (fata de 2007 - n.r.)", a declarat directorul general al Biroului, Juan Somavia, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

In aceste conditii, numarul total al somerilor la nivel mondial ar putea ajunge, la sfarsitul anului, la o cifra record de 210-240 milioane de persoane, a precizat acesta...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea