Social

#e.coli #imbolnavire #bacterie

Numarul imbolnavirilor cu bacteria E.coli, in continua crestere

Bacteria E-coli continua sa faca victime in Germania. Din cauza acestei bacterii, prezenta in castravetii bio, si-au pierdut viata 14 oameni, iar alti 200 au ajuns la spital, scrie antena3.ro.

Autoritatile germane spun sa insa ca este posibil ca numarul bolnavilor sa creasca. ."Speram ca numarul cazurilor va scadea, totusi ne temem ca va fi mai raude atat”a declarat Oliver Grieve, de la Centrul Medical Universitar din Schleswig-Holstein, pentru BBC News.

Intre timp, bacteria ucigasa a ajuns si in Suedia. Potrivit unui bilant realizat luni,39 de suedezi au contactat bacteria e.coli, dintre 15 prezinta complicatii grave. Pana acum nu a fost inregistrat niciun deces.

Pentru a se preveni infectarea cu E.coli, Institutul suedez de Prevenire a Bolilor Infectioase recomanda eliminarea din alimentatie a salatelor crude, rosiilor si castravetilor. Specialistii germani atrag insa atentia ca infectiile se pot transmite si de la om la om.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea