Social

# rata divort #rata divorturilor #institutul national de statistica #scadere rata divort #divorturi romania

Numarul divorturilor a scazut in Romania

Numarul casatoriilor, divorturilor, nasterilor si deceselor a scazut in luna septembrie, potrivit datelor publicate azi de Institutul National de Statistica.

In luna septembrie, s-au inregistrat la starea civila 16.886 de casatorii, cu 3.895 mai putine comparativ cu luna august. Numarul deciziilor definitive de divort a fost de 2.137, cu 576 mai putine decat in luna precedenta.

Statistica mai arata ca in septembrie s-au nascut 17.695 de copii, in scadere cu 3.322. O scadere se remarca si in cazul persoanelor decedate. In luna septembrie au decedat 17.099 de oameni, cu 2.083 mai putini fata de august.

O alta statistica valabila pentru luna septembrie indica faptul ca peste 13.000 de tatici se aflau in concediu de crestere a copilului. Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Prestatii si Inspectie Sociala (ANPIS), 13.616 tatici se aflau in concediu de paternitate, majoritatea optand pentru concediu de doi ani.

Sursa foto: tiptoptens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea