Social

#turisti #cazare #hoteluri #turisti romani #pensiuni #turisti straini

Numarul de turisti a crescut in Romania cu peste 9%

Numarul turistilor care s-au cazat in pensiunile si hotelurile romanesti a crescut cu 9,3% in 2012 fata de anul anterior, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). In total, au fost 7,6 milioane de turisti, aproape 78,4% dintre ei fiind romani.

Datele INS arata ca 21,6% din totalul turistilor cazati, reprezentand 1,6 milioane de persoane, au fost straini. In total, turistii s-au cazat 19 milioane de nopti, in crestere cu 6.6% fata de de 2011.

Statistica arata ca sosirile vizitatorilor straini, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in 2012 de 7,9 milioane, cu 4,3% mai mult fata de 2011. Majoritatea turistilor straini provine din tarile europene (94,2%).

Datele Institutului National de Statistica indica faptul ca in 2012 a crescut numarul plecarilor vizitatorilor romani peste hotare. Astfel, la punctele de frontiera au fost inregistrate 11,14 milioane de plecari, in crestere cu 1,9% comparativ cu anul anterior.

Sursa foto: newsbv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea