Social

#acord vaccinare fetite #gripa #infectii respiratorii #vaccinare #doze

Numarul cazurilor de infectii respiratorii si gripa a crescut cu peste 10%

Numarul romanilor diagnosticati cu infectii respiratorii si gripa a crescut cu 10,5% in perioada 21-27 ianuarie 201,3 comparativ cu saptamana anterioara, potrivit unei statistici publicate, joi, de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

In total, au existat 79.264 de cazuri, fara sa fie inregistrat niciun deces. Din totalul cazurilor de infectii respiratorii acute, 79 au afectiuni clinice compatibile cu gripa. Cifra este in crestere cu 29% fata de intervalul anterior, cand au fost semnalate 61 de cazuri.

De la inceputul sezonului rece, au fost inregistrate patru decese la pacientii diagnosticati cu infectii respiratorii sau gripa.

Statistica mai arata ca pana la data de 27 ianuarie au fost vaccinate antigripal 728.005 persoane, dozele fiind distribuite gratuit de Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea