Social

#virus #romania #gripa porcina

Numarul cazurilor de gripa A/H1N1, in continua crestere

Gripa porcina , cauzata de virusul A/H1N1, isi continua raspandirea rapida in intreaga lume. In Romania , au fost confirmate trei noi cazuri de luni pana marti.

Ultimele date centralizate de Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC) arata ca, in Romania, virusul a infectat 256 de persoane pana acum. Din fericire, gripa nu le-a pus viata in pericol bolnavilor pana acum.

Cele mai multe noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 din tarile UE in ultimele 24 de ore au fost inregistrate in Germania. Inca 657 de germani au contractat virusul si numarul total al cazurilor a ajuns la 12.120, informeaza Realitatea.net.

In Romania, gripa porcina a ajuns in 23 mai, data la care a fost confirmat primul caz, o romanca intoarsa din SUA. Racirea vremii va aduce o raspandire mai rapida a virusului si specialistii epidemologi cred ca pana la o cincime din populatia tarii ar putea contracta gripa noua.

 

Citeste si

Scolile ar putea fi inchise de gripa porcina

Gripa porcina sau vaccin cu complicatii potential mortale?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea