Social

#biciclete #autoturisme #mijloc de transport #biciclete Europa

Numarul bicicletelor l-a depasit pe cel al autoturismelor in toata Europa

Vanzarile la biciclete le-au depasit pe cele la autoturisme anul trecut in toate tarile membre ale Uniunii Europene, mai putin in Belgia si in Luxemburg. Aceasta situatie vine in contextul in care criza economica a afectat grav piata auto.

Acest fenomen este unul foarte des intalnit mai ales in tarile din nordul Europei, unde bicicletele sunt foarte populare ca mijloc de transport zilnic.

In Italia, de exemplu, anul trecut au fost vandute 1,606 milioane de biciclete si 1,402 milioane de autoturisme. Aceeasi tendinta de crestere a vanzarilor la biciclete s-a mentinut si in tari precum Spania, 780.000 de biciclete fata de 700.000 de automobile, Portugalia, 350.000 de biciclete fata de 95.290 de automobile.

In Romania, vanzarile la biciclete au crescut la fel de spectaculos. Anul trecut, in tara noastra au fost vandute 380.000 de biciclete, in contextul in care inmatricularile de masini noi au marcat, in 2012, al cincilea an de scadere consecutiva, ajungand la 66.436 de unitati.

Cele mai multe biciclete s-au vandut in tari precum Germania (3,966 milioane), Marea Britanie (3,6 milioane) si Franta (2,835 milioane).

Sursa foto: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea