Social

#guvern #permis munca #straini #loc de munca

Numarul avizelor de munca pentru straini, redus la jumatate

Numarul avizelor de munca pentru strainii detasati va fi redus la jumatate anul viitor. Astfel, Guvernul va elibera in 2011 doar 5.500 permise de munca pentru straini, destinate in principal muncitorilor permanenti, cu 2.500 mai putin decat in acest an.


Decizia a fost luata prin hotarare aprobata in sedinta de joi. Reprezentantii Guvernului justifica actul normativ prin necesitatea limitarii numarului de lucratori detasati, din cauza pericolului de " dumping social", potrivit romanialibera.ro.

Permisele de munca sunt eliberate strainilor care doresc sa presteze o activitate in Romania.

Avizele de munca pentru straini se acorda pentru asigurarea fortei de munca in unele activitati sau meserii care nu pot fi acoperite cu muncitori romani din cauza "emigrarii masive" a acestora in strainatate dar si pentru prevenirea cresterii numarului de muncitori fara forme legale, potrivit reprezentantilor Guvernului.

In 2010 au fost aprobate 8.000 de permise munca. Anul viitor vor fi acordate strainilor maximum 5.500 permise de munca, din care 4.000 autorizatii pentru lucratori permanenti.

In situaţia in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca este mai mare decat limita stabilita, acesta poate fi suplimentat de Guvern in baza unui memoriu justificativ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea