Social

#angajati stat #angajati sistem bugetar #concediere angajati bugetari

Numarul angajatilor la sectorul de stat va fi redus pana in 2015

In urmatorii trei ani, Guvernul va continua sa micsoreze numarul angajatilor din sectorul public. Astfel, la sapte posturi vacante se va angaja o singura persoana, sistem care va fi aplicat insa cu cu mai multa flexibilitate astfel incat blocajele cauzate de lipsa de personal sa fie eliminate.

Aceasta prevederea a fost introdusa in in Programul de convergenta pentru perioada 2012-2015, la capitolul "Obiectivele pe termen mediu", aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului.

"Desi nu se mai intrevad masuri de austeritate de genul celor aplicate in 2010, pe partea de cheltuieli se va mentine o abordare prudenta tocmai pentru a consolida trendul sustenabil al finantelor publice. Reducerea numarului de angajati in sectorul public va continua prin politica de inlocuire a unui singur angajat din 7 care parasesc sistemul; aceasta politica va fi insa aplicata cu mai multa flexibilitate, pentru a se elimina blocajele determinate de lipsa de personal", se arata in document.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea