Social

#nou-nascuti #nasteri #nasteri-record #nasteri august

Numar-record de nasteri: care a fost cea mai productiva luna pentru natalitate

Frigul de iarna trecuta i-a ingrozit pe romani, care s-au inchis in case si au valorificat la maximum aceasta perioada. Specialistii au anuntat ieri ca in luna august 2013 a fost inregistrat un numar-record de nasteri. Iar singura explicatie pe care o au medicii este aceea ca frigul de afara si apropierea Sarbatorilor de iarna i-au facut pe romani sa se inchida in dormitoare in decembrie.

Astfel ca, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in luna august a acestui an au fost nascuti 19.373 de copii, cu 414 mai multi decat in iulie.
De asemenea, la un simplu calcul se poate constata ca majoritatea bebelusilor au fost conceputi la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie.

"Vinovata este scaderea temperaturii. Oamenii pornesc caldura si petrec mai mult timp in casa decat pe afara. In plus, fertilitatea e in crestere in lunile de iarna datorita calitatii superioare a lichidului seminal", a declarat Paul Sutton, specialist in demografie si statistici in domeniul sanatatii de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: qbebe.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea