Social

#reluare schema de vaccinare #schema de vaccinare # rapel astrazeneca #vaccin

Nu vrei sa faci rapelul cu AstraZeneca? Dupa cat timp poti relua schema de vaccinare

Daca te-ai imunizat cu prima doza din vaccinul AstraZeneca si nu doresti sa faci rapelul cu acest vaccin, poti relua schema de vaccinare cu un alt ser. Acest lucru nu poate fi facut oricum, ci dupa o anumita perioada de timp. De asemenea, nu este indicat sa faci rapelul cu un ser produs de o alta companie. 

 

Dupa intreruperea vaccinarii in mai multe tari a serului AstraZeneca, multi romani si-au anulat programarile sau, cei care si-au administrat deja prima doza, se gandesc sa renunte la acest vaccin.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheroghita, a afirmat, marti seara, ca un interval de 4-8 saptamani este "rezonabil" pentru reluarea schemei de vaccinare pentru o persoana care dedice sa refuze rapelul cu serul AstraZeneca.

 „Schema recomandata de vaccinare sugereaza cat se poate de clar mentinerea aceluiasi tip de vaccin si pentru a doua doza. Din punct de vedere medical, nu anticipam probleme de siguranta suplimentare sau date care sa reduca protectia pe care persoana respectiva o poate obtine prin vaccinare.

In ceea ce priveste vaccinul de la AstraZeneca este greu sa anticipam intervalul de timp dupa care ar trebui sa facem, daca decidem si daca se va recomanda, o a doua doza dintr-un alt vaccin.

Probabil ca un interval de 4-8 saptamani este unul rezonabil. Insa la acest moment cred ca o singura doza ar fi suficient daca ar fi sa luam in calcul, ipotetic, aceasta varianta", a explicat Valeriu Gheorghita, potrivit realitatea.net.

Romania a decis, luni seara, sa continue vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Sursa foto: scumc.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea